26 cерпня 2021 року на платформі GOOGLE Навчально-методичного центру ПТО у Тернопільській області, з використанням додатку MEET, проведено засідання творчої групи педагогічних працівників професій сфери громадського харчування в режимі онлайн з питань обговорення проєкту стандарту професійної (професійно-технічної освіти) з професії « Кухар». Модератор засідання Ольга Жилан, методист НМЦ ПТО.
В роботі прийняли участь члени творчої групи:
Скочиляс Т.Л.– викладач предметів професійно-теоретичної підготовки, ДПТНЗ «Тернопільське ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі»;
Садовська Н.І. – викладач предметів професійно-теоретичної підготовки, ДНЗ «Чортківське ВПУ»;
Пясечна О. З. – викладач предметів професійно-теоретичної підготовки, ДНЗ «Тернопільський центр ПТО».
Канівець Н.В.- викладач предметів професійно-теоретичної підготовки, ДНЗ «ТВПУ технологій та дизайну».
Ткач Н.Б. – майстер виробничого навчання, ДНЗ «ТВПУ технологій та дизайну».
Учасники творчої групи запропонували акцентувати увагу на використання
екологічно-чистих продуктів харчування та здорового харчування.
Так, як освітня програма може включати додаткові компетентності (за потреби), регіональний компонент, предмети за вибором здобувача освіти, відповідно до потреб роботодавців-замовників кадрів та розвитку готельно-туристичного бізнесу, гастрономічної культури краю, включити компетентності «Страви регіональної кухні».
Згідно програм кулінарної освіти в Європі, пропонується включити додаткові компетентності «Професійні техніки приготування», «Теплова кулінарна обробка», «Поєднання кольору, смаку і текстур», «Класичні види тіста».
До РН 4 КК1 (стор. 24) КК2 (стор. 28) КК6 (стор. 28) додати фразу
«дріжджового тіста» так, як в ПК 3. Здатність готувати дріжджове тісто тавироби з нього.
Перевірте також
Засідання творчої групи педагогічних працівників професій сфери громадського харчування
3 травня 2022 року на платформі GOOGLE Навчально-методичного центру ПТО у Тернопільській області, з використанням ...